dinsdag 16 oktober 2012

Over soep met tortellini

Hmmm, wat zal ik vandaag weer eens koken? Met z'n tweeën wil ik toch wat meer mijn best doen dan als het alleen voor mezelf is, vandaar dat ik de laatste tijd toch wat meer 'echte recepten' uitprobeer :-)

Een goedgevulde soep met lekker veel groente.

een grote wortel of 2 kleintjes
een courgette
een ui
bouillon 2 liter
blikje tomatenpuree van 140 gram
1 pakje tortellini (kies kleintjes!)
optioneel: kipfilet in blokjes


Eerst de groenten snijden en even smoren tot ze zacht zijn. Dan bouillon erbij en volgens het recept de hele boel pureren. Maar dat mocht ik niet van mijn lief, hij vind het lekkerder als de soep een beetje bite heeft. Dan blikje tomatenpuree erbij en eventueel wat kipblokjes, of de kip (klein gesneden) uit de pot bouillon. Als de kip gaar is de tortellini erbij en die in de soep gaar koken.

Omdat ik de groenten niet gepureerd had, vonden wij de soep wat zuur door de tomatenpuree, dus ik heb er een grote eetlepel bruine suiker bij gedaan. en bij het serveren een dotje room, mmmmmm

Je ziet dat de tortellini in mijn soepkom wel erg groot zijn, volgende keer probeer ik het met kleintjes, dan heb je wat vaker een tortellini te pakken en is je lepel er ook niet meteen vol mee :-)

Groetjes,


 Merel

 www.birdblocks.com

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Is dit niet meer een zomersoepje?

Marina Fluit zei

Ziet er heerlijk uit, een beetje chinees zo met die grote tortelini erin ;)
Groetjes
Marina

Anoniem zei

Ziet er lekker uit!!

Groetjes,

Carl

Elske de Bruin zei

Ziet er goed uit! Moet ik ook eens proberen........

Anoniem zei

Lekker soepie. Gerookte kip erin is ook erg lekker en makkelijk.
Groet Hanny.

Shirley zei

tomatenpuree uit een blikje moet je als een van de eerste dingen in de pan doen en mee laten fruiten (met de uitjes of zo), dan gaat het zurige weg. Je ruikt het tijdens het fruiten, opeens ruikt het niet meer zo scherp zuur, en dan kan je de rest toevoegen.