zaterdag 13 oktober 2012

Over proeflapjes

Tussen de bedrijven door maak ik wel eens een proeflap voor het quilten. Die lapjes gooide ik vroeger op een stapel (hoe bedoel je: ik kan niet weggooien) en die stapel werd dan door de katten ingepikt.

Sinds ik wat vaker in het asiel rondloop, maak ik die proeflappen af, met een echte afwerkbies enzo, zodat ze in het asiel gebruikt kunnen worden voor kattenbedjes. Zij blij, ik ook blij, want zo is er toch nog een nuttige bestemming voor mijn broddels. En als ik zin heb kan ik zo ook nog ens een nieuwe afwerk techniek voor de bies uitproberen.

Mijn katten hebben heus keuze genoeg in hun slaapplekjes, ook zonder de proefjes-stapel. Er moet natuurlijk wel even worden gecheckt of deze quiltjes wel geschikt zijn voor katjes :-)

Van een stof met weeffouten heb ik een hele zak biesstroken gesneden, dus als ik zo nu en dan een half uurtje over heb, dan naai ik even een biesje rond zo'n proeflap. Soms zet ik 2 kleintjes aan elkaar, maar de laatste tijd mag ik dus ook wel. wat grotere proefstukken maken :-)

Zoals je ziet heb ik de spiraal die ik op de kattenquilt quiltte ook eest geoefend, maar waar ik op de 'echte quilt' wel alle hoekjes vulde heb ik dat hier maar aan één kant geoefend!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Merel,goed idee van jou hoor en ze worden ook nog eens gekeurd wat wil je nog meer?!Groetjes Adri.

Marjon Savelsberg zei

Ik vind het een supergoede bestemming voor de proeflapjes. Ik wacht nog op een telefoontje van het asiel hier, want ik heb ook eens tapel waar menig katje blij van zou worden. Fijne zondag, Merel!

AnneClaudine zei

Ha Merel,

Is dat even een goede bestemming voor broddellappen.........
Ziet er nog vrolijk uit ook!
Moet morgen in A'dam zijn en kom dan nog wel even 'buurten'.
groetjes!
Anne Claudine