vrijdag 28 juni 2013

Over ansichtkaarten, blogreaders en as. dinsdag én woensdag!

LET OP: as. dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli 2013 is de winkel gesloten!Sommigen van jullie vroegen je misschien al een paar weken af.... wat moet ze toch met dat bijna lege kaartenrekje in de winkel....

Nou ik ben blij te kunnen melden: Ze zijn binnen! De ansichtkaarten om het rek te vullen :-)
Kijk:


Ik zal even wat inzoomen, want ze zijn allemaal zo leuk, elke keer als ik denk die vind ik het leukst, dan begint er weer een andere naar mij te glimlachen met zo'n blik van 'en ik dan...' ha ha.

Ansichtkaarten die kunnen glimlachen.... Oh, ik geloof dat ik nu echt gek word, LOL

Maar heb je de quiltfiets gezien? En de 'love machine'? En die geweldige caravan-met-waslijn! Of de regenboog... een breiwerkje met ingebreide hartjes en de tekst Yes you can.... verjaardagstaarten, kerst/wintertafereeltjes... die kíp!... Oohhhh....

Nou ja, zeg nou zelf, als je er echt maar één zou mogen kiezen, dat is toch hartstikke moeilijk? Ja! Gelukkig mag je er ook gewoon meerdere kiezen, of waarom niet allemaal!

Dan de BlogReader, oh wat zal ik die van google missen (een mens houdt nu eenmaal niet van veranderingen), maar ik heb nu toch een goed alternatief gevonden! Op de valreep een waar ik het wél mee kan, die fijne functies heeft en die al een tijd bestaat, dus geen kinderziektes.

Eerst heb ik bloglovin geprobeerd, maar daar kan ik het om de een of andere reden niet mee. Daarna had ik mijn hoop gevestigd op 'the old reader' want die zou heel erg lijken op die van google. Helaas vind ik de pagina indeling daar niet prettig en ik zocht me steeds de blubber naar de schuifbalk, die heel smal is en 3 cm vanaf de zijkant van mijn scherm, wat stom is, want daardoor is er ook 3 cm van mijn scherm niet in gebruik!

Ik vond mijn geluk bij bloglines! Die kan je op 'widgets' hebben staan wat een soort kranten indeling geeft, maar ik heb hem (linksbovenaan met het schuifje) op reader gezet. Nu lijkt de lijst heel erg op de manier van indelen die ik gewend was.

Wat ik ook prettig vind is dat hij alvast aangeeft wat vandaag en gisteren nieuw is. Ik heb mijn gegevens van de ouder reader kunnen importeren en hij heeft meteen mijn sub-mapjes indeling overgenomen, dus het was niet veel werk om over te stappen. En je kan blogjes markeren met een 'lees later'.

Sommige blogjes die ik importeerde bleven leeg, daarvan herkende bloglines de RSS-feed niet, dus die heb ik even opnieuw toegevoegd. (die herken je meteen als er 0 nieuwe berichten zijn na het importeren, want hij gooit een heleboel berichtjes op ongelezen. Zo kan je meteen controleren of het gelukt is. Als je alle blogjes nagelopen hebt kan je dan heel makkelijk alles als 'gelezen' markeren)

Hè, gelukkig, in het zicht van de finish, kan ik met een gerust hart afscheid nemen van de oude reader.

LET OP: as. dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli 2013 is de winkel gesloten!
LET OP: as. dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli 2013 is de winkel gesloten!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

8 opmerkingen:

Marjon Savelsberg zei

Wat een superleuke kaarten!

katrien zei

Wat een leuke kaarten,hopelijk heb je er nog over tegen het quiltweekend LOL.

Annelies zei

Die kaarten kom ik zeker binnenkort een keer bekijken. Wat leuk !
Ik heb Feedly geïnstalleerd. Lijkt veel op de oude Reader.

maaike zei

Wat een leuke kaarten, ze gaan vasr snel de winkel uit.
Maaike

maaike zei

Er is iets mis met je blog, je foto's zijn niet meer te zien.Eerder vanmiddag nog wel.
Maaike

Miranda zei

Getsie...al je foto's zijn verdwenen Merel! Maar het klinkt leuk...

Anoniem zei

Hoi Merel,
Leuk verhaal, alleen ook hier zonder foto's, jammer want de beschrijving leest mooi.
groetjes, Janny

Anoniem zei

Te leuke kaarten!, kan me voorstellen dat je van elk eentje wilt hebben. Ah gelukkig een goede vervanger gevonden, bloglines, jij weer helemaal happy. Ik hebvan wordpres de 'lezer' , die ongeveer net zo werkt, ook heel fijn.