donderdag 13 juni 2013

Over the making of MooshkaOh jongens (m/v) ik heb het gevoel dat ik jullie een beetje verwaarloos! Ik val gewoon een beetje stil, omdat ik helemaal in de voorbereidingen van de dollies zit en daarnaast is er gewoon weinig te vertellen.

Gelukkig mocht ik nu eindelijk een tussendoortje doen van mezelf :-)


Want kitty Mooshka is binnengekomen. Een paneeltje voor het maken van een kat met een quiltje. Een betere combinatie bestaat niet toch?

Eerst maak je de staart en vult die meteen. Nou dat viel nog niet mee. Bij mij werd het pas netjes toen ik een pijpenrager nam en daar een stukje quiltvulling netjes omheen rolde. En toen nog het erin wurmen, waarschijnlijk had ik de staart beter binnenste buiten kunnen laten en pas keren tegelijk met het erin steken van de vulling.


Dan leg je de staart op zijn plek tussen de voor en achterkant en naai je de hele vorm rond, op de bodem na. Inknippen bij de binnenbochten en keren.

Want nu kun je even de vormen strijken en de naadjes mooi uitduwen. Dan weer even terug keren en de bodem erin naaien, waar je en stukje van een cm of 8 openlaat als keer- en vulopening.


Zorg er wel voor dat je de staart die binnenin ligt niet mee naait in een van de naadjes! (ja, behalve natuurlijk daar waar je hem wel vast wilt hebben, duh)


Keren en vullen en het laatste stukje met de hand dicht naaien. Zelf maak ik nog even een zakje met wat kattegrit (logisch toch?) om hem een zwaardere onderkant te geven. Dat stop ik onderin voordat ik hem dichtnaai.


Kijk hij voelt zich al helemaal thuis hier! En ik heb nog niet eens zijn bijgeleverde quiltje af, LOL. Dat is nog eens een snelle, het hele quiltje is al geprint, dus ik hoef hem enkel maar even door te quilten! Dat quiltje is trouwens precies een goed maatje voor een Dollyquilt, misschien moet ik ze maar Kittyquilts gaan noemen, LOL


Nou ja voorlopig vermaakt Mooshka zich wel door hier op de lappenmandjes te gaan zitten.


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

5 opmerkingen:

Tony zei

Hallo Merel, Het is een mooie kat. Groeten Tony

Jitske Quiltpoes zei

Hallo Merel
deze dollyquiltjes zijn dat dezelfde als de Sarah fielke mini quiltjes???????
groetjes Jitske

Birdblocks zei

@ Jitske: Nee deze dollyquiltjes worden door mijzelf ontworpen en uitgevoerd!
Groetjes, Merel

inge zei

een leuke, letterlijke lapjeskat!

Ellen zei

Hallo Merel,

wat een schat van een kat!

Groetjes
Ellen