maandag 24 juni 2013

Over vouwen en winkelen


Een tijdje geleden las ik ergens op het wereldwijde web (en ik vergat de link op te slaan), dat als je quilts diagonaal vouwt dat je dan geen vouwen ziet als je m weer open vouwt.

Nou dat wil ik zien! Dus ik pakte deze quilt, die noggal duidelijk zijn vouwen vasthoudt en ik vouwde hem schuin op!


Na een week of 6 en (oeps ik moest hem even kwijt) ook een tijdje met een doos erop, niet superzwaar, maar zeker ook niet leeg ;-)
Vind ik dat de quilt de test glansrijk doorstaat!....


Kijk (linksonder):

Daar zit een vouw, die ik pas in tweede instantie zag! En dat was een van de binnenste stukken, die dus het strakst opgevouwen zat. En deze vouw is eruit te kloppen.


Deze vouw is oud, die zit er nog steeds in van het rechte opvouwen! (ik denk dat deze quilt nog maar eens een wasmachine en/of droger rondje moet draaien (alleen heb ik geen droger, zo jammer, je kan je quilts daar zo mooi in opfluffen) (als ook je vulling, vraag maar aan Shirley). Nou ja dat bedoelde ik dus met deze quilt wil noggal duidelijk zijn vouwen vasthouden ;-) Ik denk dat het door de typische vulling komt (er zit een brandvertragende vulling van Rayon in)

Anyway, ik heb hem opnieuw diagonaal opgevouwen, en ik ga het thuis ook eens met wat andere quilts doen, we vervolgen het 'onderzoek' LOL.

Dit wilde ik jullie ook niet onthouden:

Het is een strook met restjes die netjes aan elkaar zijn genaaid. De dame die hiermee binnenkwam zocht hier nog en lapje bij! Wat een handige manier om je stofjes mee te nemen! En je ziet zo of iets er bij past:


Voila, helemaal goed.

Ook een tip kan zijn, voor mensen die (en dat hoor ik regelmatig hier) helemaal niet van plan waren om een quiltwinkel te bezoeken, maar er zomaar een in het wild tegen komen! Hi hi, kom maar langs hier hoor op de Nieuwezijds in Amsterdam.

En als je dan van je onderhanden werk, of stofselectie (of waar je danook iets bij wilt hebben) gewoon wat foto's op je mobiele telefoon hebt staan, misschien zelfs een wensenlijstje van hoeveel van dit-of-dat je nodig hebt, dan kan je lekker je slag slaan.

Gewoon op het moment dat je het thuis bedenkt meteen even foto's/lijstjes maken op je telefoon en je hebt het onderweg altijd bij de hand ;-) Slim! Ja, dat wil zeggen als je je telefoon mee neemt, LOL.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Rosa zei

Es maravilloso y muy original.Me encanta!

Anoniem zei

Ha Merel, wat een goeie tips zeg die moeten we onthouden!Groetjes Adri.

Saskia Smit zei

Telefoon is altijd mee. Ook om de tussenstand van sommige tops te katen zien.