vrijdag 14 mei 2010

English breakfast tea aka Blauw wit

Gisteren heerlijk genoten van de extra vrije dag (Hemelvaartsdag), eerst in de ochtend nog even de borders rond het blauwwitte quiltje genaaid:

De lengte van de strook meet je over het midden van het quiltje, dat kan met een meetlint waarna je dat weer op de strook moet afmeten, maar je kan het ook meteen met de strook zelf doen en direct juist afknippen (snijden), wel zo makkelijk.

Ik heb ook maar meteen een sandwich gemaakt met een leuk stofje met allemaal thee teksten erop, vandaar dat de naam van dit quiltje is geworden: English breakfast tea, de blauwe stoffen doen me denken aan een porseleinen theesevies, dus ik vond het wel een leuke combinatie.
Ook deze zal ik weer met perlé gaan handquilten, maar hij moet even in de wacht, want er liggen nog twee andere kleine quiltjes te wachten op wat handquiltwerk, die gaan even voor!

Daarna gezellig op Two-Bee-Impulsive geweest. De Bee die ik op zeer impulsieve momenten met Marion houd :-)

Hier houden we auditie voor welk stofje de bies zal worden:

Bennie (de kat van Marion) heeft hem goedgekeurd; het lapje linksonder gaat de bies worden.

Ook heb ik de laatste quiltsteekjes gezet in het kleine quiltje dat ik jullie tijdens de tentoonstelling in Veldhoven liet zien, de foto's daarvan zijn zo slecht geworden in het donker dat ik die nog even over moet doen. Er moeten nog wat quiltsteekjes bij hoor, maar die komen allemaal vlak langs de bies, dus daarvoor moet ie eerst een biesje krijgen.

Daarna ben ik de resterende driehoekjes aan elkaar gaan zetten (weet je nog, ik had per ongeluk een dubbele hoeveelheid driehoekjes genaaid) en op aandringen (LOL) van Yvonne heb ik deze teruggesneden naar 2 1/2 inch, zodat ze afgewerkt 2 inch (is ongeveer 5 cm ) gaan worden
Kijk zo snijd ik twee zijden zonder het blokje te hoeven draaien:

En dit is de berg blokjes en de berg afval van al die strookjes die eraf moesten:De grotere blokjes zitten al in deze quilt verwerkt en de kleinere blokjes zijn inclusief naadtoeslag al iets kleiner dan de grotere blokjes afgewerkt :-)
Dat wordt dus een klein quiltje met een nog kleiner broertje, eens zien of ik daar andere boordjes om ga doen...

We hebben weer een hele gezellige en productieve Bee gehad (Marion was bezig met een heel intensief DJ blokje, met tig stukjes die onder je vinger al verdwenen zo klein). En toen ik thuis mijn tas weer uitpakte vond ik daarin ook nog twee pakjes met melkchocolade Oreo's die ze er stiekem in had gestoken, jummie, dank je wel hoor :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

martine zei

Ik zwijmel. Wat een mooie blauwe stofjes heb je daar.

Yvonne aka sommeke zei

Die poster van de QTT in Zwitserland is inderdaad erg mooi! En jouw English Breakfast tea quiltje wordt een schatje maar ik ga zeker helemaal vallen voor de mini versie!
Goe weekend nog!

katrien zei

Leuk hoor.