maandag 17 mei 2010

Lekker bezig

Gister en vandaag zo lekker bezig geweest. Eerst zondag lekker de Formule 1 race in Monaco gekeken (neehee, gewoon thuis op de bank! I wish!). Dat is een van mijn favoriete races, want doordat het een stratencircuit is dat dwars door het centrum/havengebied van Monte Carlo gaat kan je elk beeld herkennen. Bij 'gewone' races op circuits met veel asfalt en grindbakken herken ik niet direct elk beeld en heb ik dus minder een beeld van wie waar zit in de wedstrijd, wanneer ze steeds van het ene beeld naar het andere overschakelen.
Daarbij was het nog een race met enig spektakel ook, vier keer moest de Safety Car eraan te pas komen. Favorieten heb ik een beetje te veel, dus wie ik wil dat er wint, hangt heel erg af van de prestaties op de baan. Ik heb geloof ik vooral een paar gasten die ik niet graag zie winnen (Schumacher, Massa en Alonso). Maar bij mijn favorieten mag je rekenen: Jenson Button, Marc Webber en Sebastian Vettel. Marc en Seb mochten na een mooie race naar het podium, dus ik was blij!

Ik heb de kleine versie van blauwwit gemaakt, er moeten nog borders aan hè. Kijk mijn vingerhoedje ligt er naast voor de maat :-)


Dan heb ik 'when will I...' (dit is de titel van het quiltje dat ik in Veldhoven aan het quilten was) geblokt (voor zover dat ging) en er met de machine de bies omheen gezet, ik ben nu bezig hem tegen te zomen (ben al over de helft, heerlijk, die kleine quiltjes). Dan kan ik er daarna de laatste quiltlijntjes aan toe gaan voegen. Die moeten namelijk op een paar millimeter van de bies komen, dus moest eerst de bies er aan hè.


Dan nog een collage gemaakt van alle mooie foto's van Jenson Button uit een tijdschrift dat ik uit had en weg wilde gooien. Collages maken (van mijn muziekhelden) vond ik als kind al leuk, het is werkelijk eeuwen geleden dat ik het deed, maar het was wel weer eens leuk om te doen.
Tsja, dit stuk hangt dus nu in mijn gang, ik hoop dat er binnenkort een mooi interview (met plaatjes) met Marc Webber in een volgend tijdschrift komt, dan kan in Marc er mooi naast hangen. (mooie jongens, die coureurs, jummie, het oog wil ook wat :-)  ). Toch jammer dat David Coulthard niet meer rijdt, zwijmel...

Een paar steekjes gequilt aan het poezenquiltje, waarvan we het patroon met het paneel in de winkel verkopen.

Ik was al eens begonnen aan de 'wandering ways' rond de pootafdrukken, dat is nu af en ik ben begonnen met een poesje. Er zit een vrij dikke vulling tussen, geheel tegen mijn principes in (-Waarom???? -geen idee), waardoor ik denk dat ik de achtergrond achter de poesjes zal gaan rasteren.

Of dat nog niet genoeg is ben ik (bad, bad girl) ook nog hiermee begonnen:

Dit is de derde opzet van blauwwit, maar dan roodwit. Ja of jullie dat niet konden zien. Dat is eigenlijk Marion haar schuld, want die zei toen ze mijn blauwwitje zag,... maar dat zou ook geweldig zijn in het roodwit, denk je niet? .... Zucht, dat moet je natuurlijk niet zeggen tegen een rood-verslaafde, LOL.

Kijk, ik heb vier verschillende witten en vier verschillende roden gebruikt. Bij de witten heb ik expres een cream toegevoegd en gezorgd voor kleine en grote printjes, voor een levendig effect. Ik vond de lichte kant van blauwwit (met de witte, cream en lichtblauwe achtergronden) erg leuk geworden. Bij de roden heb ik ook wat variatie geprobeerd aan te brengen, eentje met een rozige achtergrond, een wat donkerder en een wat warmer.

Pfiew, nou ik was dus zo lekker bezig, dat ik even de flying geese heb laten liggen. En dan heb ik jullie nog niet verteld dat ik ook nog het huis gestofzuigd heb, twee wassen gedraaid, opgehangen en één alweer afgehaald en opgevouwen, het vuil weggebracht (jawel het kón weer!), kattenbakken verschoond, afwas gedaan, keuken opgeruimd, woonkamer opgeruimd (nou ja een beetje), bed verschoond, en brood gebakken voor morgen. Oh ja, een boek uitgelezen en twee DVD's gekeken. WOW, was dat echt allemaal in 48 uur? Ja hoor, lekker bezig geweest :-)

Groetjes, 


Merel  


7 opmerkingen:

Isabella zei

Je bent weer flink bezig geweest, jij verveelt je echt nooit.

Birgit zei

Ik kan me helemaal vinden in jouw keuze van anti-favorieten en favorieten, alleen mag je voor mij Rosberg toevoegen bij de favo's.
Ik ken nog een voordeel van kleine quiltjes. Het kost namelijk een pak minder hoofdpijn om een geschikte plek aan de muur te bedenken.
Bedankt voor je posts, ik heb er nog maar eens van genoten en kijk al helemaal uit naar mijn bezoekje aan Amsterdam (nog 17 keer slapen).

Groetjes,
Birgit

katrien zei

Oh wat een leuke werkjes allemaal.En ja het blauwe quiltje nu in het rood zal ook wel leuk worden.

Yvonne aka sommeke zei

Hihi, groen is mijn kleur. Ik denk dat een mini-groentje ook héél erg mooi zal zijn! En dan nog een geeltje misschien? Jaaaa, een 4-luik!
Goe gewerkt Merel!

inge zei

daar zit een actieve meid! mooie dingen!

Krekeltje zei

Jemig zeg, je houdt ook veel energie over nu, gelukkig kan je het goed kanaliseren, zodat de buren er geen last van hebben ;-) Ik vind het super wat je aan het maken ben, moet nu even op mijn handen gaan zitten, heb zelf andere plannen voor vanavond.

Jantine zei

Jij bent lekker bezig... ik hou ook zo van driehoekjes, maar zou ook niet kunnen kiezen tussen rood of blauw. Allebei prachtig!