dinsdag 25 mei 2010

Geheim

Geheimzinnige werkzaamheden. Dit weekend ben ik bezig geweest met het maken van het voorbeeld quiltje van de eerste lesbijeenkomst van de Dolly Quilts. Dus ik kan jullie geen foto's laten zien. Ach, het zou toch jammer zijn als jullie al te veel van het werk zien, dan is de verrassing er een beetje af, toch? Ik laat jullie wel plaatjes zien na de eerste les, beloofd.

Verder heb ik een super relaxed weekend achter de rug waarin ik anderhalf boek heb uitgelezen, dus ook niet veel aan ander quiltwerk gedaan. Nou ja ik heb dus ook de helft van mijn kledingkast uitgemest. En poeh, er is nog wat werk te doen. Ik ben niet zo van de weggooierige :-) Ik heb nu al 2 volle vuilniszakken in de gang staat, allemaal dingen in te kleine maten en te donkere kleuren, tegenwoordig draag ik alleen nog maar lichte vrolijke en felle kleuren. Nog veel is heus goed (daarom was het nog niet weg), dus dat gaat naar anderen en goede doelen. Er is zelfs ook e.e.a. in de vuilnisbak terecht gekomen!


Maar ik kan natuurlijk niet bezig blijven met blogjes zonder foto's, dus laat ik dit maar even zien. Door de hele stad verspreid staat opstellingen van afdrukken van de eerste foto's die er van de stad gemaakt zijn. Hiervan is een tentoonstelling in het stadsarchief aan de gang. Ons pand staat er net een klein stukje op!

Kijk hier een foto van de foto en het gefotografeerde naast elkaar. De foto's zijn ook zo geplaatst dat je de werkelijke (huidige) situatie meteen in het zelfde blikveld hebt. Soms zijn de huidige situatie en die van de foto natuurlijk best verschillend...

... waar nu trams rijden en eeuwig parkeerplaatsen vol met auto's zijn, was toen nog een gracht, en een smal bruggetje.


Groetjes,

Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Ik ken natuurlijk het eerste patroontje al, maar ben toch wel heel nieuwsgierig welke stofjes jij hebt gebruikt.
groetjes Elly

Marielle zei

Wat leuk die foto's! Vooral om gelijk het verschil te kunnen zien met toen en nu. De oude situatie is echt wel veel mooier, hopelijk komt er ooit een echt goed oplossing om auto's ergens onzichtbaar te parkeren

Yvonne aka sommeke zei

Nostalgie, die ouwe foto's!