zaterdag 1 november 2014

Eindelijk weer

Vandaag heb ik maar eens een stapeltje nieuwe lapjes gesneden. Mijn quiltspullen zijn nog zo goed als allemaal ingepakt, maar ik hou 't niet meer! Ik heb nu zo lang niet meer gequilt, vanavond ga ik naaien!

Vorige week was ik met de bus mee naar Veldhoven, ik heb maar van 2 quilts foto's gemaakt! Gewoon vergeten.

En zo te zien is dat maar goed ook, want beide foto's waren bewogen. Niet te geloven. En die quilts hingen heus wel stil ;-)


Veel tijd heb ik doorgebracht met kwijlen. Hierzo, bij deze machine van Bernina. Ik heb hem nog net niet besteld (dat kon nog niet, hij komt in augustus 2015 op de markt), maar oooohhh..... Een hele echte long-arm (Bernina Q24), maar dan wel gewoon een Europees product. Dus geen gehannes met andere stroomsystemen, tijdsverschil als je de helpdesk wilt spreken en Nederlandstalige (technische) ondersteuning. Ik heb alvast met schilderstape een grote rechthoek op de vloer afgeplakt :-) Vol verwachting klopt mijn hart... Is het toeval dat ik in augustus jarig ben?! Bernie (mijn 440QE) krijgt een grote broer, reken maar! (gelukkig heb ik nog even tijd om te sparen)


Op de terugreis hebben de dames mij stil gekregen. Ik kreeg van verschillende bussagiers een kadootje (wat natuurlijk helemáál niet nodig was, maar wel ontzettend lief!), en één vaste deelnemer had iets heel speciaals bedacht.


Ze had een doosje gemaakt en alle bussagiers een kaartje laten schrijven. ik heb ze 's avonds allemaal zitten lezen, wat een leuke herinnering aan jaren met de bus naar de tentoonstelling! Iedereen heel erg bedankt voor de lieve woorden en alle gezelligheid met elkaar en B.K. bedankt dat je dit zo leuk voor mij organiseerde. En ik heb helemaal niets gemerkt van alle geheimzinnige handelingen door iedereen om die kaartjes te schrijven!

In mijn nieuwe tuin kan de hele familie Spillebeen komen wippen, mooi hè, er staan er een heel aantal. Daar moet ik als Waterlands meisje toch wel even aan wennen :-)

Dit is toch wel echt een modelletje BOS-paddenstoel.

En kijk eens wat er in onze nieuwe meterkast is blijven hangen (een jaar of 50-60.... schat ik zo)


Nu heb ik een vriendinnetje die helemaal gek is op jaren 50 en 60 en zelfs vintage kleding koopt, dus ik weet wel waar dit schatje terecht komt.

Het kan net zo goed een heel modern ontwerp zijn!

(tot morgen, ha ha, als ik mijn naaiwerkje kan laten zien!)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Merel, dat is alweer een tijdje geleden ja maar fijn dat je er weer bent!
Hoop dat je een beetje gesetteld bent. Wat lief van de dames om je te verrassen.
Groetjes Adri.

Saskia Smit zei

Niet teveel kwijlen hoor, dan laat het tape los...

Shirley zei

De quilts bewogen wel degelijk op de beurs, vooral als er mensen vlak langs liepen duurde het weer even voordat ik een goede detailfoto zonder flits kon maken. Zelfs meegemaakt dat er iemand zomaar tussen twee quilts doorstapte omdat ze iemand zag die ze wilde spreken, toen was het helemaal heen en weer wiegen van quilts, en je mag er niet aankomen om ze stil te hangen, want dan kreeg ík boze blikken toegeworpen, haha.