woensdag 28 april 2010

Opbouwen

Wat zou ik deze keer vergeten zijn? Het is namelijk altijd zo dat ik iets vergeet als ik weg ga. Op vakantie of anderszins. Eens vergat ik mijn haarklem (en ik ben bijna onafscheidelijk van dat ding), sokken ben ik meerdere keren vergeten en zelfs een keer onderbroekjes (heel veel mazzel had ik, dat ik toen bij een vriendin met dezelfde maat in huis logeerde). Vorig jaar vergat ik het sleuteltje van de geldkist, waah, grote paniek, tot ik erachter kwam dat ik het ding niet op slot had, pfiew, dat scheelde een reis van 4 uur rijden (voor één suf sleuteltje)!
Dit jaar is het niet zo erg, ik ben de doeken vergeten, waarmee we de tafels afdekken en de stand moeten sluiten. Nou 'doekjes' genoeg bij ons niet waar?  LOL! Dus die maar vervangen door wat anders.

De stand is bijna klaar, ik maak morgen een mooie foto voor jullie.

Dan nog een mededeling voor alle dames die op zondag met onze bus mee gaan: als je je instapbewijs nog niet hebt ontvangen, het zou in je email moeten zitten, of de email van diegene die je heeft opgegeven (dit geldt zeker voor de dames uit Haarlem eo). Ik kan vanaf hier niet meer in de email kijken of je opnieuw iets opsturen, dus zul je het zonder moeten doen. De dame die de bus begeleidt heeft een lijst met alle namen, dus het zou geen probleem mogen zijn, als je maar op tijd bij de juiste opstapplaats bent! (de vertrektijden vind je op de website!)

En omdat een berichtje zonder plaatjes ook maar zo saai is doe ik hierbij de foto's die ik vorige week maakte tijdens de terugkomdag van de basiscursus:

Deze is van Wilma:

Zelf vond ze de sashings een beetje te veel van het goede geworden, maar ik vind dat ze best nog wel kunnen! Maar we hebben meteen geleerd om de blokken als ze af zijn eerst even op verschillende mogelijke stofjes neer te leggen om 'auditie' te houden voor de beste stof voor de sashings. Wat natuurlijk ook werkt als je een mooie rand wilt uitzoeken. (Kom gerust met een stapel blokken naar de winkel om precies de juiste stof erbij te kiezen, we leggen graag verschillende mogelijkheden voor je neer op tafel!)

Deze is van Yolanda:

Ik ben eigenlijk nog vergeten om een foto te maken van de achterkant, want daar heeft ze stroken van alle stofjes van de voorkant voor gebruikt, is ook erg leuk geworden.

Dan deze van Monique:
Zij heeft allemaal stofjes uit haar eigen voorraad gebruikt en durfde het meteen aan om met ruiten en strepen te werken. Wow, echt een zonnig geheel is het geworden, of zou dat door die aardbeien komen dat je daar meteen aan denkt.

De laatste foto is van Rebecca's werk:

Zij was nog even niet in de gelegenheid geweest om de blokjes aan elkaar te zetten, maar gelukkig woont ze dicht bij en kan ze dus altijd nog even binnenwippen als er nog vragen zijn. Rebecca heeft al wat geëxperimenteerd met fussy-cutting, zoals jullie in de ninepatch en log cabin kunnen zien!

Helaas waren de andere dames van de cursus niet in de gelegenheid om op de terugkomdag te komen, maar we hebben toch een paar mooie plaatjes om te laten zien. Wat ik zo leuk vind is dat je al meteen zo goed kan zien wat een verschil de stofkeuze en kleurkeuze maakt, allemaal prachtige quiltjes met dezelfde blokken, maar toch heel anders, heel eigen. Geweldig!

Groetjes en graag tot ziens op een van deze dagen in Veldhoven (ik blijf nog tot en met zondag :-) !), 

Merel 

4 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Veel plezier in Veldhoven en tot zondag.
groetjes Elly

Klaske zei

Succes Merel in Veldhoven, jammer dat het voor mij toch echt te ver weg is!

Yvonne aka sommeke zei

Geniet er van!

inge zei

tot zaterdag! ik zie er naar uit!