dinsdag 13 april 2010

Paardje hop en andere quotes

Terwijl we in het aquarium van Artis lopen komen we langs een bak met kikkers. Daar staan drie jongetjes voor van een jaar of 7. Een van die jongetjes zegt (zonder grappig te willen zijn): "Kijk, ze doen paardje hop..."
Ik dacht dat kinderen van die leeftijd al wat wereldwijzer waren, maar deze duidelijk niet. Ach, heerlijk die onschuld. Van deze (inter-)actie kon ik helaas voor jullie geen foto maken, dus daarom heb ik deze foto maar in de plaats gemaakt, in het voorjaar wordt er door de hele dierentuin wel vaker paardje hop gedaan :-)Ook in de vlinderkas was wat actie op dat front, hoewel die wat minder opvallend, maar las je goed kijkt zie je twee paar voelsprieten:


Verder moeten jullie voor dergelijke intieme plaatjes maar eens op youtube gaan kijken, de website van diergaarde Blijdorp heeft er een aantal filmpjes op staan met in de titel: 'the making of...' Die zijn ook erg leuk!

En dan nu nog wat (saaiere) plaatjes uit Artis, in de categorie wat bestaan er toch een vreemde creaturen:

Kwallen die op hun gladde bovenkant op de bodem liggen...


Mijn favoriete alien, dit zijn een soort zee-egels met lichtgevende stippen. Ik kan er elke keer weer gefascineerd naar kijken. Zien jullie ook links naast de groene sprieten die gekke visjes die helemaal verticaal staan en zo ook voortbewegen?


Een vis met patchwork patroon...

En uit de categorie knuffels, maar liever niet aaien (tandjes enzo...):

Kleine panda (nog veel bedreigder dan hun grote broers met de koolzwarte ogen)


Otters, nu even uitrusten na de maaltijd, maar ook vaak zo heerlijk speels.

Hee, waar zijn die foto's van de pinguïns... Helaas die heb ik niet voor jullie opgeload. Volgende keer beter.

En dan nu de andere beloofde quotes:
Zaterdagmiddag in de winkel, twee Engelse meiden, vriendinnen, waarvan er één hier in Amsterdam woont en één in Noord Engeland ergens (een gebied met een ernstig tekort aan quiltwinkels, als ik de dame mag geloven). De Engelse zegt na een tijdje lekker lapjes te hebben uitgezocht: "You EVIL, evil woman. I love you!"
Ze was blijkbaar erg blij dat haar vriendin haar mee had genomen naar onze winkel!

Nou nog eentje dan, die is ook wel leuk voor ons quilters, hoewel het onderwerp net iets anders is:

Zaterdagavond was ik op een verjaardagsfeestje van een van mijn bridgevrienden, ze had aan ons gevraagd of we spelletjes mee wilden nemen om na het eten te doen. dus er werd gebridged, geschaakt, ik zag een doos Kolonisten van Catan langs komen, nou ja, je krijgt wel een idee denk ik.
Bij ons zat een man aan tafel, vrij stil (en sorry dat ik het zeg, maar hij straalde een enorme saaiheid uit...), maar op een gegeven moment kwam er toch wat. Hij vroeg zich af wat 'wij' daar nou aan vonden, spelletjes. Zelf vond hij het helemaal niks. Hij had eens een interview gelezen met een bankdirecteur en die had gezegd dat hij spelletjes zo zonde van zijn tijd vond. Nou daar kon deze man zich ook wel in vinden (en dan een beetje trots dat hij het met een bánkdirecteur eens kon zijn).
Ik kon er niks aan doen en vroeg hem of hij dan andere hobby's had, nee dus, en hij keek me weer aan met zo'n blik van dat is toch zonde van je tijd....

Nou vraag ik me dus af wat die man doet hè, met al die tijd die hij niet verkwist met hobby's of spelletjes doen.... Hij zag er nou niet bepaald uit als het vrolijkste zonnestraaltje van de avond. Eigenlijk vond ik hem een beetje zielig.


Morgen deel twee van de mysterie!

Groetjes,

Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Zielige meneer ja, ik hou ook niet van spelletjes (echt niet en ken de bankdirecteur ook niet) maar heb wel een superhobby! ;-))))

Marion zei

Jaaa, dat is pas sneu, zo iemand die van simpele dingen als spelletjes en hobbies niet vrolijk kan worden. Mag ik me stiekem even superieur voelen? Ik ben gelukkig niet zo blasé als hij!
Mooie foto's weer, en leuk om die verhalen met quotes te lezen. Ga je dat vaker doen? Please???

Judith zei

Vond het gezellig zaterdag, hoewel we bij de vakantiefietser veels te veel geld hebben uitgegeven. Heb allemaal quiltinspiratie opgedaan.