woensdag 7 april 2010

Voorjaarskleuren en een klein mysterie

Als het voorjaar dan eindelijk weer begint, of als ik gewoon heel graag wil dat het voorjaar eindelijk weer eens begint, grijp ik ineens weer naar wat zachtere kleurtjes dan normaal. Niet echt pastel natuurlijk, that is just not me. Maar toch een beetje:


Doen jullie mee met een klein mysterie? Het is een bekend blokje hoor, je ziet het wel vaker op diverse blogjes ed. langs komen, maar het is toch wel eens leuk om niet van te voren te weten wat het wordt?
Je kan natuurlijk ook gewoon de verschillende posts hierover teruglezen als het eind in zicht is je het resultaat ziet en het leuk vind. Het quiltje wordt zonder randen 125x175 cm, wil je daar nog randen aan toevoegen zorg dan dat je daar stof voor gereserveerd houdt.

OK laten we beginnen:
We werken met de naaimachine (dat is van belang) en we gebruiken een naadtoeslag van 7,5 mm. STB betekent stofbreedte, dus ongeveer 110 cm. De opgegeven snijmaten zijn inclusief naadtoeslag.

Kies 7 stoffen met spannende printjes, je ziet mijn keuze helemaal links op de foto. Hiervan heb je telkens 5 vierkanten van 20x20 cm nodig. (die haal je uit een strook van 20xSTB) Het mogen best grote prints zijn, want de stofjes worden niet al te klein versneden.

Kies nu 7 bijpassende stoffen met rustige printjes, ik koos marbles. Je ziet mijn keuze in het midden van de foto van boven naar beneden. Van elk van deze kleuren heb je 5 stroken van 5,5 x STB nodig.


Snijd van deze stroken steeds 2 stukken van 5,5x20 cm en 2 stukken van 5,5x28 cm.
De stroken dubbelgevouwen laten liggen, zelfkantje eraf en de beide lengtes snijden, je houd een klein stukje over bij de stofvouw. (Op de foto kan je zien dat ik links ben en dus aan de rechterkant begin, voor rechtshandigen zal het precies andersom liggen!)

Kijk alles ligt klaar om met naaien te beginnen!

Over een paar dagen laat ik een stukje verder zien! Wanneer precies, dat weet ik nog niet, dus houd het in de gaten. Vergeet je een tijdje te kijken, dan kan het dus zo maar zijn dat je een fase te ver ziet of zelfs al het hele blokje af. Als je niet van te voren wilt weten wat het wordt, zorg dan dat je vaak genoeg terug komt om niet te vroeg de clou te zien! Ik zal in ieder geval een paar dagen tussen elke clou laten, maar het moet ook weer geen langdradige toestand worden, vind je wel?

Laten jullie even weten of je het leuk vind om mee te doen en of we op je blog je voortgang kunnen volgen? Zet een linkje naar je post in een reactie en let op dat je dan een linkje naar de specifieke blogpost zet en niet naar je algemene blog, zodat we, als we de link wat later volgen, direct naar de juiste blogpost klikken, ook al zijn er daarna nieuwere posts gevolgd. Mocht je link niet goed zijn dan zal ik deze verwijderen, dus zorg dat je link klopt!Groetjes,

Merel

12 opmerkingen:

Klaske zei

Sorry Merel ik heb één keer met een misterie mee gedaan, maar dat was ook de laatste. Het ligt me gewoon niet. Er zullen vast wel mensen zijn die het leuk vinden!Maar ik wacht het gewoon even af en dan kan het altijd nog, toch?

Anoniem zei

ziet er al veelbelovend uit!!!
ben benieuwd.......
misschien doe ik mee???
marie

Yvonne aka sommeke zei

Hmmm.... ik ga even rustig de kat uit de boom kijken!
Jij koos er al zeker leuke stofjes voor uit!

katrien zei

Hé leuke stofjes ga je gebruiken.Meedoen ?Ik wacht nog even af.En de machine ? Nee hoor liever met de hand.Maar dat kan ook wel zeker ?Ben benieuwd.

Birdblocks zei

Ah, ik zie het al, jullie doen gewoon net of dit een tutorial in delen is, weet je ten minste waar je aan toe bent :-)
Dat werkt ook hoor!

Ik raad wel aan om het met de machine te doen, omdat er na het naaien weer een rondje snijden komt en dan ben je je afhechtingen kwijt. Maar misschien weet je daar een trucje op?

Groetjes, Merel

IngridR zei

Ziet er veelbelovend uit.
Ik heb net blok 1 van je BOM gesneden.Ik kom snel weer kijken of je al een stukje verder met de mystery bent.

A3jana zei

Je maakt het wel spannend Merel! ;-)) Ik ga er nu nog niet aan beginnen, heb iets onder handen wat op tijd klaar moet zijn voor het huwelijk van DD! Dus geen tussendoortjes op dit moment, maar ik kom zeker steeds kijken wat het gaat worden.
groetjes. AdrieJ.

Anita deR zei

Merel, komen er nu nog meer andere stoffen bij, of blijft het bij deze kleuren, vind het wel leuk om mee te doen.

Birdblocks zei

Hoi Anita en de anderen,

Nee er komen geen stoffen meer bij, behalve als je een rand zou willen toevoegen!

Leuk dat je overweegt mee te doen!

groetjes en goed weekend,

Merel

Anoniem zei

Hallo Merel
Hoeveel stof heb je in totaal nodig van de printjes en van de effen
groetjes Jitske

Sabine zei

Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Zal het zeker in de gaten houden!

Birdblocks zei

Hoi Jitske en anderen,

stoffen:
Printjes: 5 vierkanten van 20x20 cm gaan uit een strook van 20x110 cm

Marbles: 5 stroken van 5,5 cm STB is een totaal aan 27,5x110 cm

Strakke maten hè zonder extra's, dus kijk even of je liever iets meer neemt.
Zo zou het moeten lukken. Succes