vrijdag 23 april 2010

Uitzicht, Roos gaat digitaal, hulptroepen en klaar met quilten!

Het uitzicht vanuit mijn raam is steeds anders in deze tijd. Ik kijk namelijk uit op de aanlegplaats van de cruiseschepen (het seizoen is weer begonnen), kijk maar:
Het is nog net niet zo dat het donkerder wordt als er zo'n ding ligt (wow, wat zijn ze hoog), maar het lijkt wel of er zo nu en dan ineens een flatgebouw aan het eind van mijn straat staat, dat soms weer weg is :-) Ze komen en gaan, soms zelfs binnen een dag.

Vanochtend liet ik mijn stigje vallen (USBstick) en kijk, Roos houdt tegenwoordig ook van digitale spelletjes doen ;-)


Als de strijkplank uitgeklapt staat, zit er een kat op. Kranten laten ze links liggen, zelfs quiltjes als de strijkplank uit staat. Meestal één, soms twee...

Thorgal helpt altijd heel goed mee met mijn plekje warm houden, en hij speelt nog gewoon met tastbare speeltjes als een schaartje.

Vanavond heb ik eindelijk (EINDELIJK) het quiltwerk van het schaakbord afgemaakt. Een cadeautje dat al twee en een half jaar geleden is uitgedeeld als UFO. Toen ik mijn zelf gestelde deadline van oudejaarsavond 2009 ook niet had gehaald, heeft het weer een tijdje in een hoekje gelegen, maar nu niet langer! Het quiltwerk is af! Nu alleen nog de bies tegennaaien, jippie! (nog maar even gauw een blogje schrijven voor het slapen gaan)

Er staan ook witte stukken op de witte vlakjes en rode op de rode vlakjes, die zijn op de foto bijna niet te zien, maar ze zijn er wel hoor (bloed, zweet en tranen, nou ja toch een paar keer doorgeschoten met die naald in mijn vinger ;-( ) Dus even inzoomen voor nog meer steekjes.

De mysterie blijft nog even onopgelost, deze naaifase is best wel veel werk zo tussen de bedrijven door van het voorbereiden voor Veldhoven. Misschien kom ik er dit weekend aantoe, maar ik beloof niks! Helaas voor jullie ben ik vergeten om foto's van de affe kisten te maken (ze staan al in opslag), dus dit keer moeten jullie maar in groten getalen langs komen in Veldhoven op standnummer 6 volgende week om alle moois te bekijken! Er zijn ook nog een paar plekjes in de bus die vanuit de Zaanstreek en Amsterdam die kant op rijdt op zondag 2 mei, wil je mee? Dat kan, kijk even op de website voor meer informatie!

Er zijn al lekker wat reacties op het vorige (100ste) berichtje, wil je ook meedoen voor de give away, schrijf dan nog even een reactie op de vorige(!) post. Ik weet wel dat jullie eerst willen weten wat er in de give away te winnen is, maar ja dat had ik dus nog niet verteld, en dat houden we dan ook nog maar even een verrassing.

Groetjes,

Merel

7 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

En heeft Roos al een blog? ;-)
Erg mooi schaakbord, keurig met die 2-kleuren bies!

Elly (creatieveling Elly) zei

Tja, ineens heb je wel heel veel buren. Weet je dat je op de PTA site kunt kijken welke schepen in Amsterdam aankomen. Ik werk op het NDSM terrein en dan komen ze ook wel heel dicht bij. Je quilt is mooi geworden.
En ik heb er helemaal zin in zondag.
groetjes Elly

IngridR zei

Wat een megagroot cruise-schip.
Je rood-wit schaakbordquiltje ziet er leuk uit.
Prettig weekend

katrien zei

Hé wat leuk die schaakquilt.Gelukkig heb je hem nu toch verder afgewerkt.

Anita deR zei

Wat een leuk schaakbord en dat schip vind ik geweldig, maar dat komt omdat Coen vaart hoor. Vind ze erg imposant.
Ben begonnen met je Mysterie, heb een foto op mijn weblog gezet.Fijn weekend.
http://creatieveanita.web-log.nl/mijn_weblog/2010/04/mysterie-van-me.html

inge zei

huphup nog even afwerken! het wordt prachtig!

Dineke zei

Is je schaakquiltje nu al echt af? alvast gefeliciteerd met je affe quiltwerk