dinsdag 25 januari 2011

Druk weekend

Het was een lekker volgepland weekend. Zondag de hele dag bij de groothandel doorgebracht met Marion. We hebben spulletjes uitgezocht, nieuwe stofjes besteld en ook nog 2 workshops gedaan. Helaas was ik mijn camera vergeten uit de winkel mee te nemen, dus voor plaatjes moet je bij Marion zijn. (nu nog niet, maar misschien komt het nog, LOL).

De eerste workshop was van Sarah Fielke, waarin we bezig zijn geweest met de laatste dollyquilt van onze serie (die van mei dus). De foto's daarvan ga ik daarom nog even niet laten zien :-)

En daarna mochten we een kartonnen doosje maken en leuk met stofjes bekleden. In 2 uurtjes krijg je hem niet af (dat was ook niet de planning), maar hebben we wel alle handelingen een keer gedaan, een bakje, een deksel en de rug. Het is een doosje dat helemaal kan openvouwen.
Hier het tussenresultaat:
 
Het is nu nog niet bij de groothandel verkrijgbaar, maar zodra ik het kan bestellen, krijgen we ook wat van deze kartonnage dozen in de winkel.


Zondag moest ik natuurlijk even het HH bijwerken, maar ik heb ook nog een ritje langs de winkel gemaakt om de spulletjes voor vandaag alvast te brengen, ik heb mijn featherweightjes meegenomen, om op de workshop die Sarah Fielke vandaag in mijn winkel geeft te gebruiken. En een tas met quiltjes voor de show and tell. 

En in die tas zitten twee quiltjes waaraan ik gisteren gewerkt heb en waarvan ik dus geen foto kon maken :-( Die komen nog hoor, wees gerust. Ik heb de schietschijf afgemaakt en de top van dat kleine quiltje met donkerbruin. Ach, ik laat ze morgen wel zien.

En ik heb eindelijk de vier punten aan de kittie quilt gezet. Twee moest ik nog maken, dus nu is de top weer vierkant. Hij was in een tussenstadium langs de kanten schuin van draad. Jullie vroegen waarom ik dat zo gedaan had? Nou zo stond het in het patroon... Maar aangezien het een tussenfase is kan het volgens mij weinig kwaad, als je dan maar niet heel heftig gaat strijken of hem op een paar spelden ophangt, of er aan gaat trekken ofzo.

Zo is hij nu:


Volgens het patroon komt er nu nog een smalle rand omheen en is hij klaar, maar ik wil hem graag groter maken, dus ik ga nu het patroon verlaten. Eerst voeg ik onder en boven een strook randstof toe. En ik kijk nog even of ik ook aan de zijkanten een smaller randje toevoeg. Daarna zet ik de 'voorgeschreven' rand eraan. Ik doe een trucje om de driehoekjes die het grote vierkant op de punt completeren in te voegen, maar dat laat ik wel zien als ik er aan bezig ben!
 
Zo, dan ga ik me nu opmaken voor de workshop :-) Jippie!

Groetjes, 


Merel

3 opmerkingen:

Anita A zei

Veel Plezier vandaag.

inge zei

ik las al bij Elly dat de workshop zo leuk was! super!

Shirley zei

Here kittykittykitty.... Shit, ik moet harder roepen denk ik HERE KITTYKITTYKITTY. Ik zal de schuifpui op de kattenkier houden, oh wat is-lief!