maandag 31 januari 2011

Grote lappen

Grote lappen, nodig voor de achterkant...

... van de Flying geese, bijvoorbeeld. Even dichterbij kijken:

MMM, jummie, een verrukkelijke batik, en deze voelt ook nog eens heel zacht, dus perfect voor de achterkant van een slaapquilt.

Kijk zo ligt de voorkant erbij na het sandwichen. Ligt het nou aan mij of ziet hij er nu al zachter en volumineuzer uit? (dat kan je vast niet zien op de foto, maar in het echt, ondanks dat er nog geen quiltsteekje in zit, zie je verschil).
Even serieus aandacht besteden aan de rechte lijnen, en plakken maar! Ik gebruik altijd, naar grote tevredenheid spraylijm (505) voor het sandwichen.

Ook de kitties is op z'n vulling geplakt, nu nog even een achterkant maken en toevoegen, maar zo is de top toch al een stuk stabieler, en kan ik hem rustig meenemen en showen! (op Vijfhuizen eind volgende week bijvoorbeeld! Komen jullie ook?)


In de sandwich van de flying geese zit een Tuscany Silk van Hobbs, een heerlijke zachte en lichte luchtige vulling. Hij quilt als een wolkje en geeft veel warmte.

In de kitties zit een cotton/silk mengsel van Mountain Mist genaamd Cotton Blossom, deze ga ik voor het eerst proberen, het goede van twee fijne natuurlijke materialen samengevoegd in een mooie dunne batting, ik ben benieuwd. Hij voelt mooi zacht en heerlijk soepel.

Quilten doe je traditioneel in de winter, nou kijk maar eens naar mijn to do mand, mijn winter is goed gevuld:

En dan zit de log cabin, waar ik nu mee bezig ben om te quilten er nog niet eens bij!
Ha, wat vinden jullie eigenlijk van mijn nieuwe wasmand?

Groetjes, 


Merel 

4 opmerkingen:

katrien zei

Succes met quilten.

inge zei

jij weet weer even wat gedaan, met al dat quiltwerk voor de boeg! veel plezier!!

Marion zei

Dat is nou een wasmand (met inhoud) waar ik wél enthousiast van word. Heerlijk toch, zo'n bundel warmte! Leuk om het zo bij elkaar te zetten.

Yvonne aka sommeke zei

Ik vind vooral de inhoud van de nieuwe wasmand schitterend!
QuiltZE!