donderdag 13 januari 2011

Het digitale tijdperk

Ik ben gisteravond druk bezig geweest met het ontwerpen en uitwerken van de BLOM die op 15 januari de lucht in gaat! Het zat al helemaal in mijn hoofd hoor, ik moest hem alleen nog even netjes uitwerken en in de computer tekenen, dacht ik. Maar mijn ontwerp laat zich niet zo makkelijk (zeg maar niet) in EQ (Electric Quilter, ik heb nummer 6) tekenen. Tsja, zo leuk 'anders' is het ontwerp zeg maar, het past gewoon niet in een van de basismodellen in EQ. (en voor de kenners, het is ook niet netjes te tekenen in custom set)

Dus....
 
... doen we het op de oude vertrouwde manier. Het resultaat zullen jullie zaterdag zien :-)

Dat is dus het probleem als je in je opleiding hebt genoten van een prachting CAD programma (Computer Aided Drafting) waarmee 'alles' kon en je nu alleen maar de beschikking hebt over een op maat gemaakt programma voor het tekenen van quilts. Het EQ programma is echt heel goed en uitgebreid, maar ik ben een heel andere manier van tekenen/ontwerpen gewend. En als ik dan het idee heb dat als ik het met de hand doe het sneller is dan uitvogelen in EQ en er dan uiteindelijk toch niet helemaal tevreden mee zijn. Dan pak ik mijn schetsboek en ben weer helemaal happy met een potlood en een liniaaltje!

Een tipje van de sluier? OK: het worden blokjes van 7 cm! En daarom houd ik de blokjes vrij simpel. Met een (vind ik zelf) geweldige setting. Het quiltje wordt zoals ik hem teken 40x55 cm. Een alternatief wordt gegeven voor 40x45 cm (dan laat je wat randstukken weg). Je zou kunnen overwegen om alles 4x zo groot te maken en dan heb je een quilt van 160x220 cm, een mooie 1- persoons. Tot zaterdag!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

inge zei

benieuwd!

Anoniem zei

Hoi Merel, al een poosje volg ik je weblog. Als beginnende quilter steek ik er veel van op.
Ik ben erg benieuwd naar het BLOM project van 2011. Als het me leuk lijkt ga ik zeker mee doen.
Dacht ik een poosje geleden nog dat ik NOOIT meerdere projecten tegelijk onder handen wilde hebben, inmiddels, half jaartje later, ben ik gezwicht en heb een paar verschillende dozen met lapjes, patronen en halve tops.

En naast het BLOM project wil ik ook een grote quilt gaan maken voor over mijn bank. Maar dan kom ik zeker voor advies en -niet onbelangrijk- voor de lapjes, naar je toe.

Veel succes met het tekenen van de blokken. Ik wacht in spanning.
Groeten van Marjan