zaterdag 22 januari 2011

Pirates..... en duimpjes

Het is niet altijd makkelijk om leuke stoffen voor jongens te vinden, maar toen ik deze zag wist ik het wel: gauw bestellen. Welke jongen droomt er nu niet van om een stoere piraat te zijn en schatten te vinden op deze eilandjes?
 

En dan kan je er in onze blogosfeer bijna niet meer omheen, er heerst een virus dat wild om zich heen grijpt: het vingerhoedjes virus :-)
Katrien heeft het, Hilde en Inge en bij Ingrid is het allemaal gestart. En er zijn er nog véél meer besmet!

... en ja, ik dus ook. Ik heb al jaren een wens om een quilt te maken met een 'vingerhoedjes'-mal. Hoewel mijn mal net even anders is dan die hele kleine die de meeste dames gebruiken. (ik moet natuurlijk wel een beetje anders hè). Een foto in een boek (dat helaas niet meer verkrijgbaar is) was de inspiratie om hem in overhemdstofjes te gaan maken. Deze stofjes kocht ik een paar jaar geleden op de tentoonstelling in Birmingham. En ik voeg er zo hier en daar een stukje aan toe. (helaas heb ik niet een man met een overschot aan wat oudere overhemden, maar het komt wel goed hoor)


Je ziet er ook de mal al bij liggen.


Ik heb 2 (dezelfde) mallen gemaakt en ze onder een liniaal geplakt met afplaktape. Op deze manier kan ik de schuine zijden, zowel links als rechts gemakkelijk uit de stroken snijden. (de stroken zijn bij mij al op de juiste hoogtemaat). De eindstukjes die breed genoeg zijn bewaar ik natuurlijk ook voor de begin en eindstukjes van de rijen!

Kijk ik heb al een hele berg duimpjes gesneden.

Ik noem ze duimpjes, omdat de mal wat groter en vooral langer is dan die van de vingerhoedjes. Een traditionele naam voor deze vorm is Tumbler, en ik vind het leuk om er ook nog een kleine link naar de vingerhoed in te verwerken, dus is het duimpjes of THumbles geworden (een samentrekking van tumbler en thumb)Met de paperpiecing techniek krijg ik het mooi strak, dus een patroon getekend en voila, de eerste duimpjes zitten op de rij:

Stoer wordt ie hè? Een echte overhemdquilt.
Als ik het zo zie mis ik wat roodtinten, dus ik zal de komende tijd op jacht gaan naar wat overhemdlapjes met wat meer rood erin.

Het wordt een druk weekend met een bezoek aan de open dagen van de groothandel en de voorbereidingen voor het bezoek dan Sarah Fielke dinsdag aan onze winkel brengt! Ik hoop echter dat ik ook nog wat steekjes zal doen. Stiekem ben ik natuurlijk al wel bezig met de volgende dollyquilt, het resultaat daarvan zien jullie over twee weken!Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

6 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

ik heb er zin in. Ben ook volop bezig om mijn dolly quilts af te krijgen (althans alleen de top hoor)
groetjes Elly

katrien zei

Hé gaat ook wel leuk worden in deze stofjes.

inge zei

dat wordt ook een hele leuke versie!

Hilde zei

Leuk dat je een eigen versie ontworpen hebt en het ziet er inderdaad stoer uit.

Yvonne aka sommeke zei

Ik geniet van de foto's maar blijf sterk! ;-)

Francis Paul zei

leuk, ik heb zelf een baby quiltje gemaakt met overhemd stroken en rood-witte polkadots :-)