maandag 22 april 2013

Over een diner bij kaarslicht

een diner bij kaarslicht, maar niet zomaar...

... want wat daaraan voorafging, begon met dit beeld van Amsterdam (in het midden van de foto de oostelijke eilanden KNSM- en Javaeiland gezien vanuit het oosten)

Het uitzicht vanuit onze hotelkamer, het uiteinde van de landings- en startbaan van het vliegveld:
 
Overigens helemaal geen slecht uitzicht als je vliegtuigen heel leuk vind. En we hoorden helemaal niets, door zeer goed dubbel glas, dus geen overlast van geluid ofzo, kort maar goed geslapen. Dat het zondag een beetje bewolkt was vonden wij niet zo heel erg ;-)

En na een korte nacht en een uitgebreid ontbijt, de stad verkennen:

een overdekte markt met kruiden en, oh joy, stofjes :-)


Krijg je al een indruk van waar ik ben?


misschien is dit een hint :-)


kleurig en rijk gedecoreerd.


Deze overdekte markt heet een souk. Het Arabische schrift, overigens goed gemixt met Engels, geeft dat wel weg hè?


Tada, ik ben in Dubai! Na het shoppen, gaan we terug naar het hotel voor wat uitrusten en verwennerij in de vorm van een manicuren en pedicure. Daarna nog wat luieren bij het zwembad. Heel fijn dat het lichtbewolkt was, want we hoefden ons geen zorgen te maken voor een onaangename rode kleur, LOL.


We genoten 's avonds van een heerlijke (Italiaanse) maaltijd. Het begon al met een puntzak met het heerlijkste brood, kruidenbrood, verrukkelijke breadsticks, en een heel speciaal plat brood, of cracker, gedipt in een mengsel van olijfolie ne balsamic azijn en parmezaan. MMM, en dat was alleen nog maar een voorproefje voor onze hoofdmaaltijd kwam.


Ik had een heerlijke ravioli met een vulling van verse spinazie en ricotta in een saus van pesto en room, heerlijk. Aan de overkant werd genoten van een lasagne en we hadden er ook nog een gemengde salade met gebakken paddestoelen erin. Erg lekker! Die avond/nacht na nog een extra uurtje wachten wegens vertraging vlogen we weer terug! Vanochtend vroeg weer voet op Hollandse grond gezet, en toen gauw een bedje opgezocht, want we hadden wat weinig geslapen in voorgaande dagen. Want ja als je maar één dagje hebt, wil je natuurlijk niet te veel uren slapend doorbrengen!

Al met al een heerlijk weekend, met heel veel speciale indrukken :-) Mijn grote Liefde neemt mij niet heel vaak mee uit eten, maar als hij het doet is het meestal buiten Europa, een beetje decadent, maar leuk, LOL!
Morgen maak ik een foto van mijn aankopen ;-) tot morgen!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

8 opmerkingen:

Bed, breakfast en quilts zei

geniet!

Marina. zei

Dit was nog eens buiten de deur eten! Ik hoef niet te vragen of je het leuk hebt gehad. Het plezier spettert eraf.
Groet, Marina.

Marjon Savelsberg zei

Geweldig!!! En die stofjes zijn om van te smullen.

inge zei

oh Merel, zomaar een weekendje weg, zalig!

Charlotte zei

Ben nu al benieuwd waar het volgende restaurant gaat zijn.
Italie? Japan? Mexico?

Jullie hebben het leuk gehad zo te zien aan de foto's

Bernou zei

Dat ziet er allemaal goed uit, zowel de stofjes als het eten!

Bernou zei

Dat ziet er allemaal goed uit, zowel de stofjes als het eten!

Anoniem zei

Jemig wat een mooie kleuren zo, heerlijk eten en dan ook nog verwennerij door pedicure/manicure; maar vergis je niet, ook bij bewolkt weer kan je heel goed verbranden.