dinsdag 16 april 2013

Over opruimen

Dit weekend heb ik niet veel quilterigs gedaan, want ik heb namelijk een grote opruimactie gehouden in mijn werkkamer. Er stonden net even te veel tassen op de grond, ik kon al een hele tijd niet meer overal lekker bij, en ik werd er kriegelig van!

Het werk is nog niet gedaan, maar er is wel al heel veel gebeurd! Ik kwam natuurlijk van alles tegen, kleding, projecten, ufo's en lapjes. Daar is een klein beetje ordening in aangebracht. De scraps zitten nu weer allemaal bij elkaar, maar moeten nog wel op kleur uitgezocht worden. Dat moet alleen maar omdat ik nu eenmaal graag 'op kleur' mijn scraps verwerk.

Omdat ik na al het verplaatsen van lapjes ook wel even íets wilde doen (maken) heb ik deze stapel lapjes maar eens op mijn naaimachinetafel uitgestort.


Dit was een leader/ender project. Oftewel een project dat je als tussendoortje doet bij het naaien van allerlei andere dingen. Ik zal het nog even uitleggen: Als je start met naaien heb je eerst zo'n staartje garen bovendraad en onderdraad dat dus uitsteekt voor je eerste stukje naad. Om nou te voorkomen dat je steeds tussen elk genaaid stukje zo'n staart overhoud (en weggooit!) kan je na een genaaid stukje een lapje onder je naaimachinevoetje schuiven. En als je nou nog slimmer bent dan leg je een setje lapjes klaar die je toch al aan elkaar wilt hebben. En als je speciaal daarvan nou een heel project bedenkt dan heb je een leader/ender project. Terwijl je het ene naait ontstaat bijna stiekem nog een ander project ook.
(ik heb dit al eens eerder beschreven bij het bloggen over dit project, eeuwen geleden)

Nou een paar jaar geleden startte ik zo'n project, met effen rode lapjes (alles tussen roze en paars, dus een vrij brede interpretatie van rood) die ik naaide aan willekeurige gekleurde printjes. Toen dat zo'n beetje genoeg lapjes was geworden verdween de zak in de kast en 'raakte ik hem kwijt'. Niet echt, maar uit het oog uit het hart zeg maar.


Niet langer! ik heb er weer helemaal zin in. Zondag heb ik deze lekker een tijdje aan elkaar zitten naaien tot strookjes van 4. En soms deed ik het fout en kreeg ik een 4-patch ;-) (zie foto). Maar dat geeft niks, het wordt toch een hele om-en-om quilt of zeg maar schaakbordpatroon, dus ook die 4-patch komt wel verwerkt.

Ik ben vergeten een foto te maken van een stapel van die strookjes, maar die komt vast binnenkort, want ik heb er weer helemaal zin in :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel leuk! Ben al benieuwd naar de volgende fase van het project. Groetjes, Astrid

Anoniem zei

Hi Merel, een leuk systeem is dat die Bonnie Hunter doet niet anders.
Spreekt mij heel erg aan!
Ben benieuwd wat je er van gaat maken.
Groetjes Adri.