zondag 23 september 2012

Over een babyquiltje


Toch een tussendoortje! Maar deze 'moest' echt even :-)
Er is een baby op komst, en daarvoor moet natuurlijk een quiltje gemaakt worden. De baby komt in de winter, dus een flanellen wandelwagenquiltje is geen overbodige luxe :-)


Dit is het enige flanellen stofje dat we in de winkel hebben! Ja, met en een effen witte, die ik normaliter verkoop voor design walls, maar dit keer gebruikte ik het voor de achterkant van dit paneeltje. Boven en onder de afbeelding zit nog een stukje met een lief printje dat (uiteraard) mooi past bij het panel (op de foto is dat er al afgesneden). Daarvan heb ik strookjes gesneden om het geheel straks mee af te biezen.

Maar nu eerst quilten...


Dat gaat eigenlijk best snel, en ik krijg het ook nog netjes op de lijntjes. Dat doe ik eigenlijk bijna nooit: lijntjes volgen bij het quilten, dus ik was er een beetje huiverig voor, maar het gaat lekker :-)
Blijkbaar is alle oefening met lijntjes volgen bij het patchen ook goed om je quilting-skills een beetje op te vijzelen. Ik heb wel de steeklengte wat korter staan, anders kom ik al die korte bochtjes niet om!

De effen witte flanel is overigens op twee breedtes in de winkel verkrijgbaar, 'gewoon' op 110 cm breed en ook op 108 inch, en dat is ongeveer 2,74 meter.

Dan nog even dit: Eind komende week is mijn aanwezigheid elders gewenst ;-) dus de winkel is vrijdag 28 en zaterdag 29 spetember 2012 gesloten! Vanaf dinsdag 2 oktober 2012 sta ik weer geheel opgeladen en vol inspiratie voor je klaar :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

katrien zei

Dit zal een superzacht mooi quiltje worden.

Shirley zei

Het is een schatje! En ja, lijntjes vullen, even verstand op nul, best wel een keer lekker.