maandag 3 september 2012

Over quiltlijntjes

Volgens het patroon in het boek Free-Motion Quilting van Angela Walters:

krul ik naar binnen maak een centrum en ga dan daar blaadjes omheen opbouwen. Zodra ik bij de inkomende lijn kom moet ik eigenlijk aanstoten en terug, de richting op gaan waar ik net vandaan kom en de volgende laag blaadjes opbouwen.

Maar dat lukt mij dus niet, ik krijg de bloem niet mooi als hij 'open' blijft aan de kant van de inkomende lijn. Dus ik ga er 'gewoon' doorheen.Daarom probeerde ik eens of een golvende inkomende lijn een mooier effect geeft:

Ik vind dit een stuk minder opvallend....
Wat vind jij mooier?

Ik kan ook nog per bloem een keer (extra) aan- en afhechten, het is best een groot oppervlak, dus dat kan best, maar ja, de natuurlijke neiging van een machine quilter is om aan- en afhechtingen zo veel mogelijk te vermijden :-)


Niet vergeten: Vanaf morgen (4 september 2012) is er SALE bij Birdblocks!

Groetjes,


Merel

 www.birdblocks.com

9 opmerkingen:

Jantine zei

Ik vind het er zo heel goed uit zien! Dat boek is geweldig, heb ik ook meegenomen uit Birmingham!

Joke zei

Vind beide storend ,vind het jammer van de bloem ,je kunt ook een steekje achter uit gaan over de vorige steekjes,of zie ik dat verkeerd ,anders zou ik gewoon extra aan/ af kanten.

Succes groet ,

Joke

Anoniem zei

Bovenste is mooier (minder rommelig...)

Shirley zei

Ja hoor, met een bochtje is het beste, (elke rechte lijn valt op tussen ronde lijnen) heb ik ook gedaan, ook al waren mijn bloemen kleiner. Altijd baas boven baas ;-) en dat spul werkt geweldig, Lickity grip! SUPER ben blij dat ik het bij je heb gekocht *Ü*

anita de Rooij zei

Vind de eerste bloem het mooiste.

Marina Fluit zei

Vind de lijn bij de onderste minder opvallend, maar zou denk ik toch kiezen voor een extra aanhechting. Denk dat je op een ander soort stof dit probleem helemaal niet zou hebben, maar hier zie je echt iedere steek op ;-) maar ik vind het er prachtig uit zien!
Groetjes
Marina

Yvonne aka sommeke zei

Ik vind de golvende inkomende lijn (2de foto dus)iets minder opvallend/storend! Knap hoor!

Dineke zei

Ik vind de lijn bij beide opties nogal opvallen. Ik zou denk ik voor af en aanhechten gaan. Ja, ja ik weet het heb er ook een hekel aan, maar steeds na elke naaisessie afhechten dan is het minder erg, een mens moet zich ergens mee foppen toch?

Quiltblog Janine zei

Als ik moet kiezen ga ik voor de rechte lijn, die oogt rustiger. Maar mooier zou zijn een keer extra aan en af te hechten.
Lastig hè, verschillende meningen. Wat moet je nu kiezen?