donderdag 7 januari 2010

11 kaarsen

Had ik aan gisteravond. Gezellig, jazeker, maar ook noodzakelijk, want de stroom was thuis uitgevallen. Ik kwam laat thuis, zo rond 21.00u en het was verdacht donker in huis, je mist blijkbaar toch die lichtgevende klokjes op diverse apparaten. De meterkast zag er normaal uit dus toch maar even gebeld met het landelijk nummer voor gas en stroomstoring. En jahoor de stroomstoring in mijn postcodegebied was al bij ze bekend, zei de computerstem. De storing zou om 23.30u zijn opgelost.

Eerst maar eens wat licht maken, mijn fietslampje op batterij geeft minder licht dan één kaars, bleek algauw. En er komt verrassend veel warmte van een kaars, want de verwarmingsketel was natuurlijk ook uit ;-(
En toen gauw op de bank gekropen met een stapel quiltjes (een over mijn schouders en twee over mijn benen) en de laptop (die een volle accu had!) Note to self: altijd de laptop opruimen met een volle batterij! Ik heb heerlijk de hele avond op het laptopje zitten surfen en per chat nog wat contact met de buitenwereld onderhouden. (ik wilde de accu van mijn mobiel sparen). Met de katten in de buurt, een lag bij mijn voeten, de andere was onder een quilt gekropen een lekkere rustige avond gehad.

Om 23.30u was het leed inderdaad geleden en kon ik nog even een snelle opruimsessie houden (tas leegmaken en opruimen en de post enzo). Helaas ging, vlak voor ik naar bed ging, het licht weer uit (weer een storing), dus ik kon niet nog even lezen in bed. No way dat ik dat bij kaarslicht ga doen, ik val vaak genoeg met een boek op mijn neus in slaap! Die 2e storing duurde tot 2.30u en daardoor is helaas mijn brood (in de broodbakmachine) mislukt, maar goed, gelukkig zijn er ook nog warme bakkers.

Ik kwam vannochtend langs een kuil in de weg, met een berg zand en een hekje ernaast, dus er heeft gisteravond en vannacht iemand heel hard gewerkt bij ons in de straat in die kou.

Tips als voorbereiding voor een stroomstoring:
Veel kaarsen in huis hebben, liefst die op zichzelf kunnen staan en een paar waxinelichtjes in een hoog glaasje als loop-licht.
Met katten in huis: een kaars in de keuken/een andere ruimte alleen zonder toezicht laten staan in een windlicht (ik weet nu weer hoe verschroeid kattehaar ruikt, LOL, geen krullende snorharen dit keer, slechts een licht geschroeide flank, geen blijvende schade)
Zorg dat je accu's vol zijn!
Programmeer het nationaal storingsnummer (gratis) in je telefoon: 0800-9009
En zorg voor een stapel quilts (en katten, LOL), natuurlijk!


Groetjes,
Merel

www.birdblocks.com

8 opmerkingen:

Hilde zei

Toch een gezellige avond gehad !

Katrien zei

Leuke avond bij kaarslicht.

Anoniem zei

kan soms zo leuk zijn met kaars licht
grt marleen

Judith zei

Klinkt als een hele gezellige avond. Ik hoop morgen jouw kant op te komen, maar het ligt helemaal aan het weer (daarom kom ik zaterdag niet). Ik wil niet een gestrande treinreiziger worden.

Shirley zei

Merel wat een georganisseerd ding ben jij toch, een volle accu van laptop en kaarsen bij de hand en ons nog ervaringsdeskundige tips geven.

Birdblocks zei

Hi Shirley, Mijn lief zou zeggen, obviously she does not know you so well....als hij dit leest, LOL

R zei

Ik noem het geluk :0)

Risja zei

Wij hadden ook stroomstoring, maar haddden het wat eerder terug rond 22.00 uur.
En met de open haard aan nog een soort gezellig.