zaterdag 2 januari 2010

Little Quilts of Love tijdens de BB-bee aanstaande zaterdag

Aanstaande zaterdag (9 januari 2010) is er in de winkel weer de maandelijkse bee. Deze staat dit keer geheel in het teken van de LQoL, oftewel Little Quilts of Love. Je maakt kleine quiltjes om een te vroeg geboren (en overleden) kindje in te wikkelen of mee te herdenken.
Als je hier meer over wilt weten kijk dan eens op de website van het quiltersgilde (klik), of kom as. zaterdag op de bee. We krijgen bezoek van de vrijwilliger die de quiltjes verzamelt voor oa. het AMC in Amsterdam, zij komt vertellen hoe je de quiltjes kan maken en waar je ze in kan leveren. Ook komt er een gynaecoloog uit het AMC om te vertellen hoe de quiltjes worden gebruikt en hoe fijn het is voor de ontvangers om zo'n warm cadeautje te krijgen in een moeilijke tijd. We willen graag dat jij ook eens (of regelmatig) zo'n quiltje maakt.
Heb je er al een of meerdere gemaakt en wil je ze inleveren, dan is daar uiteraard ook de mogelijkheid toe. Birdblocks wil dit graag stimuleren en geeft elke maker die op zaterdag 9 januari 2010 een LQoL bij ons inlevert een FQ kado. Het liefst zien we die natuurlijk weer terug, maar dan verwerkt in een volgend LQoL!

Het hoeft niet veel werk te zijn om zo'n quiltje te maken, want het zijn maar kleine quiltjes.
Zelf heb ik er in één avond (net even meer dan een uur heb ik aan de top gewerkt) één gemaakt.
Deze is ongeveer 60x60 cm en van vrolijke kleurtjes. Het hoeft niet altijd een pastel babykleurjte te zijn, want sommige ouders houden nu eenmaal van wat fellere kleuren.

In het volgende blogje zal ik een tutorial van dit quiltje schrijven. Het is een simpel patroon, maar als alles uitgeteld en uitgeschreven is is het nog makkelijker om even gauw zo'n quiltje te maken, dus hup hup allemaal, nog even een quiltje maken voor as. zaterdag!

Groetjes,

Merel


1 opmerking:

Marielle zei

Wat goed dat julle een LQOL bee doen. ik hoop dat er veel mensen komen met een quiltje