maandag 25 januari 2010

Bezoek aan groothandel en Dolly quilts van Sarah Fielke

Gisteren ben ik bij de groothandel geweest. Stel je een makro voor, maar dan gevuld met quiltspullen, wow quiltersheaven, dat ziet er zo uit:

Leuke stofjes gekocht natuurlijk (sorry daarvan nog even geen foto's) én ingeschreven voor het Dolly Quilts programma van Sarah Fielke, je weet wel één van de schrijfsters van de boeken van Material Obsession. Dit Dolly Quilts programma is een 12 maanden of twaalf edities durend feestje, waarbij je elke maand een schattig tasje ontvangt met het door Sarah ontwikkelde patroon (Nederlandstalig), waarin ze telkens een leuke techniek of werkwijze aanreikt, aangevuld met een stofpakketje waarmee je meteen lekker aan de gang kunt, dit alles geheel in de vrije stijl van de kleurige quilts die we kennen van de Material Obsessions boeken.

De quiltjes zijn niet allemaal even groot en lopen een beetje op in moeilijkheid. Er komen heel veel verschillende dingen aan bod, zoals kleurgebruik, verschillende randafwerkingen, applicatie, de 60 graden hoek en nog veel meer. Omdat de maat van de quiltjes allemaal anders zijn en de stofpakketjes ook nog niet bekend, weet ik nog niet precies wat het gaat kosten, maar je kunt je wel al inschrijven als je dat wilt!

Het ziet er geweldig uit als je een aantal van deze kleine quiltjes bij elkaar op de muur hangt, maar je kan ze natuurlijk ook echt voor een poppenwieg gebruiken. Het is tevens een leuke manier om je een techniek eigen te maken. Een als je het dan niet zo'n leuke techniek vindt, dan kan je toch je quiltje afmaken (omdat het maar zo klein is), waardoor je niet weer een ufo of wees-blokje toevoegt aan de kast.

Je kan je inschrijven per post, dan ontvang je eens in de maand een pakje thuis met daarin het tasje gevuld met stofjes en patroon. Maar we zullen ook een plekje op de agenda vrijmaken om de quiltjes in de winkel te maken, en als je dan een beetje doorwerkt, dan is hij al (bijna) af als je naar huis gaat!
Het programma zal medio mei starten.

Groetjes,

Merel

3 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Ik ben ooit ook eens bij die groothandel geweest (mocht met een winkelierster mee). Machtig joh, rondrijden met een supermarktkarretje om stofjes te kopen ... Onbeschrijflijk gevoel gaf dat!

Anoniem zei

Wat gaaf zeg zo'n groothandel. Ik ben al een tijdje op zoek naar een groothandel voor quilt spullen. Hoe heet deze groothandel en waar zit hij?

Groetjes Deborah

Deborah Schilt zei

Wat gaaf zeg zo'n groothandel. Ik ben al heel lang op zoek naar een groothandel voor quilt spullen. Hoe heet deze groothandel en waar zit hij?

Groetjes Deborah.