maandag 4 januari 2010

Frying grease update 5

Twee typefouten? Ja en nee, het is natuurlijk flying geese update dag en daar kom ik zo op terug, maar eerst even dit:
TIP:
Houd nooit de frituurpan op zijn kant, ook niet als je dénkt dat hij leeg is en je hebt het niet eerst even gecontroleerd! Yek, nou ja nu is hij iig wel leeg, want ik heb hem maar meteen helemaal schoongemaakt. Gelukkig was er niet al te veel uitgelopen en kon ik nu de rest er met beleid in een oud melkpak uit laten lopen. Soms denk ik wel eens, zou ik met al het snuiten ook mijn hersens eruit blazen, lossen die op in mijn hoofd als ik verkouden ben? (zo voelt het wel) Maar ach, het is slechts wat snot, verder voel ik me wel goed, geen verhoging ofzo, hoewel ik er wel goed moe van word, van dat gesnotter.
Maar eigenlijk moet ik jullie natuurlijk niet van al dit soort stommiteiten op de hoogte stellen. (je mocht eens denken dat ik perfect was)

Gisteren heb ik heerlijke kwarkbolletjes gebakken:

Ja, er zijn er nog maar 4, de rest is al opgesmikkeld en uitgedeeld. Dat wil zeggen, mijn lief moest vandaag alweer aan de gang en kreeg er een aantal mee voor ontbijt. Ik heb maar meteen het recept ingevoegd, voor dat ik er vragen naar krijg :-)
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 1 zakje droge gist
- 1 TL suiker
- 0,5 TL zout
- 250 g kwark
- 50 g gesmolten boter
- 200 ml lauw water
Bereidingswijze
 Laat de gist oplossen in 2 EL van het water en meng dat door de bloem. Voeg suiker, zout, kwark, boter en water toe. Meng alles in ca. 5 min tot een glad deeg. Laat het deeg rijzen op een warme plaats tot het ongeveer het dubbele volume is. Kneed het deeg nogmaals en vorm er 10-12 ronde broodjes van. Leg die op een bakblik (met bakpapier) en laat op een warme plaats rijzen. Bestrijk de broodjes indien gewenst met melk en bestrooi ze met sesamzaad of maanzaad en bak de broodjes 20-25 min in een voorverwarmde oven op 180 gr C

En dan nu de gansjes! Eerst had ik mij helemaal op de bank gesetteld met alles wat ik nodig had (thee, cranberrysap, koekjes, en oh ja wat naaigerei en de lapjes) en Roos (de rode poes), omdat ik het wel grappig vond om, naast met 3 verschillende naaimachines aan de gansjes te hebben gewerkt, er ook nog met de hand aan te werken.Nou dat heb ik ook gedaan hoor!

Maar ik hield het precies 1 gansje vol. Jaha 2 hele naadjes. Sorry, maar ik vind dit saai, zeker als ik weet hoe veel méér ik kan doen als ik het met de machine doe. Dus toch maar met de machine verder en tadá, 8 gansjes gedaan! Volgende week weer verder! (rechter strook)


'k Moet nog even terugkomen op de eerste foto:
Op de foto zie je een quiltje dat ik nog niet eerder liet zien, en nu is het nog een slecht beeld ook (ik beloof beterschap). Dit is een klein quiltje (70x90 cm) dat ik een tijd geleden begon met rozenstofjes (alle drie) en het Puss in the corner blokpatroon. Het quiltje maak ik voor Roos mijn poes en ik ga het 'Rose in the corner' noemen. Het lag al een hele tijd onafgemaakt in een zakje klaar met alle benodigdheden bij elkaar en ik kwam het laatst weer eens tegen in mijn UFO's kast. Ik moest er slechts nog de 4 randen met hoekblokjes aan vastnaaien (waarom was dat niet al gedáán?) (ik denk omdat ik het middenstuk nodig moest persen, met alle naadjes de goede kant op enzo). Dat is nu eindelijk gedaan en ik heb het meteen gedubbeld. Nu nog even bedenken hoe ik het wil quilten..... Ik zit te denken diagonale lijnen door het midden van alle blokjes met rood garen (en de machine?) en dan met de hand en wit garen hartjes in alle lege blokjes, een kabeltje in de randjes en klaar (een 5 jarenplan wellicht). Wordt vervolgd!

Groetjes, en niet vergeten morgen begint de Birdblocks Sampler-BOM op de website! Het gratis 12 maandenproject voor 2010.
Daag!

Merel

4 opmerkingen:

Sylvia Kaptein zei

Leuk Merel, tja, een frituurpan op z'n kant... dat vraagt om vettige ongelukken!

Je Frying Grease wordt leuk!

Creatieve wensen voor 2010!

Sylvia Kaptein
Sylka-Mode

risja zei

Ja met de hand lijkt mij geen doorkomen aan.
Ze worden wel mooi, succes verder.

katrien zei

Leuk je gansjes.

Netty zei

De kwarkbolletjes zien er lekker uit. Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. En bedankt voor de sterren van 2009