vrijdag 15 januari 2010

Spoed Bee of een prébloggiaanse UFO

Gistermiddag om half vijf kreeg ik van mijn Bee-maatje (geen blog) een telefoontje: ik heb zo'n zin in een Bee, heb je vanavond tijd (of eventueel morgenavond of dit weekend). Nou... phoe...tsja (...denk...denk...geen vaste plannen voor vanavond...jippie), natuurlijk! (het kost niet heel veel moeite om mij 'over te halen' voor een gezellig gesprek onder het genot van een zoemende naaimachine!).
We hebben een tweepersoonsbee, die op zeer onregelmatige tijden plaats vind, omdat er ook nog een studie, een werkend leven, een privéleven en een winkel in onze levens om aandacht vecht.

Wat een mazzel dat ik juist gistermorgen inspiratie had gekregen om deze prébloggiaanse UFO af te maken.


Hij lag te wachten op een geschikte stof voor de rand-driehoeken. Maar ik kon steeds de juiste niet vinden. Ik had het al geprobeerd met een donkerrode, en dezelfde stof als de blokjes vond ik te saai:Maar nu had ik de juiste stof te pakken, donker genoeg om een randeffect te bereiken, niet zo donker dat hij niet bij het midden lijkt te horen én de juiste stijl. Ik had de benodigde driehoeken meteen maar vast gesneden en het bundeltje lag klaar om mee naar huis te gaan, om in elkaar te naaien, die avond of komend weekend ofzo.
Het middendeel had ik al zover aan elkaar, zonder tot het einde van de naden te naaien, zodoende kon ik de driehoeken eerst aan de stroken naaien en vervolgens de stroken verbindende naden afmaken. En dat heb ik dus gisteravond tijdens onze spoedBee bij BeeMaatje thuis op haar Featherweight gedaan, nu alleen de hoekjes nog toevoegen en even nadenken over een rand.

Het patroon komt uit een van de boeken van Debbie Caffrey (Open a can of Worms of Another can of Worms) , die speciaal geschikt zijn voor het verwerken van stroken van 2,5 inch (Die stroken worden door Debbie dus Worms genoemd). Zoals je bijvoorbeeld in Jelly rolls (binnenkort weer in de winkel) vind, maar je kan ze natuurlijk ook zelf snijden, voor een levendige combinatie van verschillende patronen en kleuren. Ik heb de stroken zelf gesneden van een mooie selectie aan blauwe stoffen.

Beide boeken zijn bij ons in de winkel te krijgen.

Groetjes,

Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Prebloggiaanse Ufo! Wat een woord! ;-) Maar wel een leuke quilt!
Jelly rolls zijn dus niet zo nieuw, het zijn gewoon de oude wormen.
Doe je de groetjes aan je Beemaatje, ik ben bijna zeker dat ik haar ken!

Goe weekend allebei!

Judith zei

Ziet er mooi uit Merel. De vulling was donderdag netjes aangekomen.

Johanna Zweden zei

Wat leuk Merel, dat onverwachtse,
Prachtig quilt, vrolijk van kleur,
Gr Joke